1.500 de angajaţi din sectorul energetic vor fi concediaţi

Un număr de 1.480 de angajaţi din şase companii energetice controlate de Ministerul Economiei vor fi disponibilizaţi în acest an, în vederea eficientizării activităţii societăţilor, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern, potrivit money.ro

„Scopul prezentei hotărâri a Guvernului constă în eficientizarea activităţii operatorilor economici din domeniul energetic. Aceasta presupune şi disponibilizarea unui număr de 1.480 salariaţi, care vor beneficia de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 116/2006 (privind protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurării şi reorganizării) cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Firma Electrica Serv, filială a distribuitorului şi furnizorului de energie Electrica SA, va disponibiliza 600 de persoane, producătorul de energie electrică şi termică Termoelectrica va renunţa la 300 de salariaţi, iar Electrocentrale Deva va concedia 100 de angajaţi.

Totodată, din cele trei complexuri energetice din Oltenia vor fi disponibilizaţi 480 de salariaţi. Astfel, Complexul Energetic Craiova va avea cu 250 de angajaţi mai puţin, Complexul Energetic Turceni va disponibiliza 200 de persoane, iar din Complexul Energetic Rovinari vor pleca 30 de salariaţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *