Viorica Dăncilă este consilier pentru sustenabilitate și energie verde la Banca Națională a României

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă va fi noul consilier pentru Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde la Banca Națională a României.

Informația a fost publicată inițial de Antena 3 și confirmată de noi din surse din bancă. Ulterior, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a confirmat informația.

Viorica Dăncilă va ocupa această poziție începând cu data de 1 iunie, potrivit surselor noastre.

Fostul premier va face parte dintr-o comisie coordonată de Eugen Dijmărescu care se va ocupa de elaborarea Strategiei de Sustenabilitate și Energie Verde, potrivit Economica.net.  Respectiva Comisie va urmări tendinţele globale şi va face recomandări conducerii BNR pentru elaborarea unei strategii naţionale de sustenabilitate şi energie verde.

Funcţia de consilier de strategie este inferioară celei de consilier al guvernatorului BNR, fiind inferioară acesteia, atât ca răspundere cât şi ca remuneraţie. Mai exact, Viorica Dăncilă nu va fi colegă cu Lucian Croitoru, de exemplu, dar este colegă cu Adrian Vasilescu, cel care a devenit consilier de strategie cu ceva ani în urmă, mai arată Economica.net.

Viorica Vasilca Dăncilă a ocupat funcția de prim-ministru al României de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019. Este prima femeie din istoria României care a deținut această funcție. Viorica Dăncilă este absolventa Facultății Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze.

Tot un post de consilier pe sustenabilitate și energie verde la BNR va ocupa și Ioan Mircea Pașcu, fost europarlamentar PSD.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *