Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă se va opri la 20 iunie, pentru 42 de zile

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată începând cu data de 20 iunie 2020, pentru aproximativ 42 de zile, informează Nuclearelectrica, printr-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

„În mod uzual, opririle planificate ale unităţilor nucleare se realizează alternativ, o dată la doi ani pentru fiecare unitate, în perioada mai-iunie, dar în condiţiile de pandemie la nivel internaţional, similar altor centrale nucleare, oprirea planificată a Unităţii 1 de la Cernavodă s-a amânat”, se menţionează în comunicat.

Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica a decis amânarea opririi planificate a Unităţii 1 de la Cernavodă în data de 7 aprilie 2020, hotărârea fiind determinată de contextul actual al epidemiei de COVID-19, coroborat cu măsurile aferente Planului de protecţie a personalului pentru asigurarea continuităţii operării şi producţiei, întrucât derularea unei opriri planificate reprezintă un proiect complex de investiţie prin structura logistică, contractare şi personal implicat.

„Decizia intrării în programul de oprire planificată a Unităţii 1 CNE Cernavodă începând cu data de 20 iunie, pentru o perioadă aproximativă de 42 de zile, a fost adoptată de Consiliul de Administraţie al SNN întrunit în şedinţă în data de 8 mai 2020, în baza analizei tuturor factorilor de impact asupra opririi planificate a Unităţii 1”, se precizează în comunicat.

SNN va emite, anterior datei de 20 iunie 2020, un comunicat de presă privind începerea efectivă a programului de oprire planificată a Unităţii 1.

Reprezentanţii companiei subliniază că amânarea şi realizarea opririi planificate a Unităţii 1 CNE Cernavodă începând cu data de 20 iunie 2020 nu afectează menţinerea nivelului înalt de securitate nucleară şi eficienţa în operare a centralei, producţia desfăşurându-se la parametri normali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *