Sistemul energetic se pregătește pentru o săptămână cu temperaturi de minus 20 de grade. Un grup la termocentrala Turceni este pregătit pentru situații deosebite

Astăzi a avut loc o ședință a Comandamentului de iarnă la nivelul Ministerului Energiei. Va urma o săptămână  de ger cu temperaturi care coboară și la minus 20 de grade, dar autoritățile spun că sunt pregătite, potrivit unui comunicat de presă pe care îl redăm mai jos, integral.

“Miercuri, 10 februarie, s-a organizat ședința Comandamentului de Iarnă coordonată la nivelul ministerului Energiei de către Secretarul de Stat, Niculae Havrileț.La ședință au participat cei mai importanți actori ai sectorului energetic care mențin în funcțiune Sistemul Energetic Național și asigură furnizarea continuă și în siguranță

Din partea Comandamentului, transmitem că, începând cu ziua de vineri, până pe o durată de șapte-opt zile, România va traversa un șoc termic cu minime nocturne de până la – 20 de grade, pe alocuri chiar mai scăzute.

De asemenea, temperatura diurnă va avea un nivel negativ de până la – 8 grade. Sistemul Energetic este pregătit pentru traversarea acestui șoc termic.

Toți actorii esențiali care asigură funcționarea Sistemului Energetic Național au precizat că sunt pregătiți pentru perioada care urmează.

CE Oltenia  va funcționa normal, iar în cazuri deosebite va fi pus la dispoziție un grup de producție de energie electrică de la Turceni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *