Repornirea unității 1 a centralei de la Cernavodă a fost amânată cu o zi

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, oprită mai mult de o lună pentru lucrări planificate, trebuia repornită în această după amiază, dar repornirea va avea loc mâine seară.

Unitatea 1 a fost oprită în data de 20 de iunie, pentru lucrări planificate, obligatoriu de făcut. Unitatea trebuia oprită în primăvară, dar a fost amânată ca urmare a pandemiei. „Decizia de intrare în oprire planificată a Unităţii 1 CNE Cernavodă a fost amânată faţă de perioada iniţială prevăzută pentru acest proiect, pe fondul contextului internaţional generat de pandemia de COVID-19, coroborat cu măsurile aferente Planului de protecţie a personalului, similar altor centrale nucleare, pentru asigurarea continuităţii operării şi producţiei”, a informat Nuclearelectrica înainte de oprire.

Potrivit calendarului inițial, repornirea Unității 1 urma să se facă în data de 3 august, la ora 17.00. Însă, potrivit datelor Transelectrica, unitatea va fi repornită în data de 4 august la ora 20.00. Motivul pentru această amânare: „finalizare lucrări oprire planificată U1”.

Fiecare dintre cele două unități ale centralei de la Cernavodă are o putere instalată de 700 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.