RADET începe să ascundă informațiile despre starea jalnică a sistemului de termoficare, după ce am scris despre el

Oficialii Regiei de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București, societatea care asigură alimentarea cu energie termică a peste jumătate de milion de locuințe și câteva mii de instituții, au ales să nu mai publice, pe site, o informație operațională care indica, în fiecare zi, cât de precară este situația termoficării din Buurești.

Mai precis, la rubrica “Starea sistemului”, RADET publica de multă vreme mai multe informații actualizate la zi, despre temperatura agentului termic, pe tur și retur, numărul de imobile alimentate/oprite și debitul de apă de adaos.

Această ultimă informație a fost scoasă de pe pagina RADET.

Debitul de apă de adaos reprezintă de fapt pierderile din rețeaua de termoficare a orașului. Ele au ajuns, iarna trecută, la 2.000 de tone pe oră ( două milioane de litri de apă pe oră), apă care se scurge din conductele vechi ale RADET în pământ. Acest parametru s-a degradat foarte repede, în condițiile în care, în 2016, debitul era de doar 1.200 de tone.

În condițiile în care în acest an a început să se vorbească tot mai des despre acest indicator, am scris, chiar săptămâna trecută un text în care explicam pe larg situația. Textul îl găsiți aici:

Sistemul de termoficare al Bucureștiului a ajuns să se autodistrugă, în fiecare oră în care livrează căldură. Explicații

Coincidență sau nu, după publicarea acelui text, RADET a scos de pe site informațiile legate de debitul de apă de adaos, pe care le publica în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *