RADET ar putea intra în faliment luni; Primăria trebuie să fie pregătită – Ministrul Economiei

Regia Autonomă de Distribuţie şi Transport al Energiei Termice (RADET) ar putea intra luni în faliment, iar Primăria Capitalei trebuie să fie pregătită pentru această situaţie, a afirmat, miercuri, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la preluarea mandatului.

„Mâine vom avea o întâlnire pe această temă şi eu vrea ca Primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni să fie declarat falimentul RADET. Elcen este pregătită să livreze energie termică, însă trebuie ca Primăria să fie pregătită, să găsim soluţia cine să cumpere acel agent termic, Primăria direct… Primăria să se asigure că toate subvenţia către Elcen este plătită”, a spus ministrul.

El s-a arătat optimist că se va găsi o soluţie.

„Sper să nu se ajungă la falimentul RADET, însă Primăria trebuie să fie pregătită şi pentru această eventualitate”, a adăugat Popescu.

Curtea de Apel Bucureşti trebuie să anunţe  luni dacă RADET intră sau nu. în urma ultimului termen de judecată, care a avut loc la 4 noiembrie, instanţa rămânând în pronunţare până pe 11 Acum, societatea este în faliment suspendat.

 

2 Comments

  1. E grav ca nu la informat nimeni pe dl ministru ca RADET este in faliment de vreo 25 de ani, e adevarat nedeclarat.Am crezut ca macar in ceasul al 12-lea divergentele dintre partide vor disparea cel putin pentru a asigura populatiei din Bucuresti conditii decente de viata-incalzire si apa calda,dar m-am inselat.Spun asta pentru ca problema nu este RADET/ELCEN iarna 2019/2020 ,ci faptul ca Bucuresti este singura capitala europeana cu cogenerarea in insolventa/faliment.Domnilor din fostul ME si din actuala conducere a ELCEN ,va rog informati pe dl ministru cati bani sunt necesari pentru rezolvarea cogenerarii si cati ani dureaza,eventual si cate HG-uri au fost emise care nu s-au respectat.Poate asa va dispune masurile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *