Producția de gaze noi din Marea Neagră a BSOG va crește cu un milion de metri cubi pe zi, 33%

Producția de gaze din noile zăcăminte din Marea Neagră, operate de Black Sea Oil and Gas (BSOG), va crește cu un milion de metri cubi de gaze pe zi, a afirmat, la Digi 24, șeful Transgaz, Ion Sterian.

“Chiar ieri au fost la Transgaz cei de la BSOG pentru a mări capacitatea de producție cu încă un milion de metri cubi de gaze pe zi”, a spus Sterian la Digi 24, într-o intervenție referitoare la reducerea dramatică a importurilor de gaze ale României de azi, sibiect despre care am relatat încă de dimineață AICI.

Black Sea Oil and Gas (BSOG) extrage deja trei milioane de metri cubi de gaze zilnic din Marea Neagră, după ce Proiectul Midia (MGD) a început să livreze gazele în rețeaua națională, în luna iunie. Așadar, dacă am adăuga și milionul suplimentar despre care vorbește Sterian (creștere de 33%), am avea din exploatarea primelor gaze noi din Marea Neagră un aport semnificativ la producția națională.

Azi, producția internă curentă este de 22,7 milioane de metri cubi de gaze.

Sterian dă de înțeles, în contextul în care a apărut situația de azi cu limitarea importurilor, că, dacă vom avea o iarnă ca cea de anul trecut, România s-ar putea descurca și fără importuri, dacă își umple acum depozitele, lucru pe care îl vede ca fiind sigur.

“După ce se va termina și revizia OMV Petrom de la Petromar, la sfârșitul lunii, producția internă de gaze se va stabiliza la 25,5-26 de milioane de metri cubi pe zi. Odată cu creșterea capacității de extracție din depozite, avem încă 32 de milioane de metri cubi din înmagazinare și ajungem la 58 de milioane de metri cubi. Acestea au fost vârfurile de consum iarna trecută în România”, a spus șeful Transgaz, care a amintit că gradul de umplere a depozitelor este acum de 66%, iar la finalul lunii august se va ajunge la 70% și “mai sunt două luni de înmagazinat”.

Depozitele trebuie umplute în procent de cel puțin 80% până la data de 1 noiembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *