Parlamentarii doresc să legifereze creșterea cu 50% a numărului de angajați ai ANRE, Guvernul nu susține decizia

O inițiativă parlamentară care a trecut deja de Camera Depuaților și este la Senat propune creșterea numărului de angajați ai Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) cu peste 50%, dar Guvernul nu susține proiectul de lege.

Toamna trecută, câțiva parlamentari UDMR, PSD și PNL au inițiat un proiect de lege pentru creșterea numărului de angajați ai Autorității, de altfel una dintre entitățile cu angajați foarte bine plătiți din România.

“Numărul maxim de posturi din ANRE este de 530, exclusiv membrii Comitetului de reglementare. încadrarea pe posturi a personalului ANRE ca autoritate administrativă autonomă se face în condiţiile legii, conform regulamentului de organizare şi funcţionare al ANRE”, arăta propunerea legislativă. Inițiatorii au fost: Antal István-Loránt – senator UDMR; Császár Károly Zsolt – senator UDMR; Bende Sándor – deputat UDMR; Mang Ioan – deputat PSD; Özmen Oana-Marciana – deputat PNL.

Proiectul a trecut de Camera Deputaților și acum este la Senat.

Guvernul nu susține însă proiectul, pe motiv de creștere prea mare a cheltuielilor bugetare, iar punctul său de vedere apare pe ordinea de zi a ședinței Executivului de azi.

“Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art. 7 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, cu modificările și completările ulterioare, în sensul suplimentării numărului maxim de posturi din Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) cu 180, respectiv de la 350, aprobat în prezent, la 530 de posturi”, se arată în Nota Executivului.

“(…)menționăm că Guvernul are obligația de a conduce politica fiscal-bugetară în mod prudent pentru a gestiona resursele, obligațiile bugetare și riscurile fiscale, iar adoptarea inițiativei legislative ar influența negativ ținta de deficit bugetar, stabilitatea macroeconomică și ratingul de țară în relația cu organismele financiare internaționale. (…)Având în vedere considerentele menţionate, Guvernul nu susține adoptarea acestei inițiative legislative”, arată Guvernul.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *