Mircea Man, votat de Parlament vicepreşedinte ANRE, Marian Neacşu şi Valeriu Steriu – membri

Parlamentul a aprobat, miercuri, numirea lui Mircea Man în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, potrivit Agerpres.

De asemenea, parlamentarii au aprobat şi numirea lui Marian Neacşu şi Valeriu Steriu ca membri în Comitetul de reglementare al ANRE.

Mircea Man a obţinut 315 voturi ”pentru” şi 49 ”împotrivă”, Marian Neacşu – 321 voturi ”pentru” şi 43 ”contra”, iar Valeriu Steriu – 316 ”pentru” şi 48 ”împotrivă”.

Votul a fost secret pe buletine.

Mircea Man a fost propus pentru acest post de PNL, iar Valeriu Steriu de PSD. Marian Neacşu este fostul secretar general al PSD.

Cei trei au fost selectaţi pentru aceste funcţii de comisiile parlamentare pentru industrii, economică şi pentru energie.

Pentru cele trei funcţii în ANRE şi-au mai depus candidatura Emil Calotă, Iriza Scarlat, Ramiro Angelescu, Teodor Atanasiu, Mihai Păun, Andrei Busurcă, Dumitru Chisăliţă, Cristian Podaşcă, dar aceştia nu au întrunit avizul comisiilor de specialitate.

Deputatul USR Cristina Prună a criticat modul în care s-a realizat selecţia candidaţilor pentru aceste funcţii. „Pregătirea persoanelor nu are legătură cu piaţa de energie. E o mare ruşine ce se votează în Parlament. Avem nevoie de profesionişti în domeniu. USR nu susţine acest lucru”, a spus deputatul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *