Ministrul Energiei vorbește despre o centrală electrică nouă pe gaz și hidrogen la Constanța

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că în orașul Constanța va fi construită o centrală electrică ce va folosi 70% gaz și 30% hidrogen verde, cu tehnologie de captare a carbonului.

Iată declarația ministrului Energiei

“La Constanța, v-am dat vestea în premieră, este în Planul Național de Redresare și Reziliență pusă o centrală de producere a energiei electrice și termice în cogenerare. Este un concept mai mare, mai amplu, acel concept Green City, un concept prin care producem energia electrică și termică în cogenerare cu un amestec hidrogen 30%, gaz natural 70%. Hidrogenul îl producem din energia regenerabilă, panouri fotovoltaice.

Facem și captare din CO2, pe care îl injectăm în zona de agricultură, în sere de producere a legumelor și în funcție de dimensiunea serelor putem ajunge inclusiv la neutralitate din punct de vedere al emisiilor de CO2. Iar Constanța va face parte din programul pilot din PNRR pe acest concept. Obligatoriu va trebui finalizată până în 2026”

O face Comănescu?

Întâmplător sau nu, GSP Power, divizia de energie a Grup Servicii Petroliere, firmă controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu, a depus trei proiecte pentru care solicită finanțare prin Fondul de Modernizare.
Cel mai mare proiect este o centrală electrică cu motoare pe gaz, în ciclu simplu, cu o capacitate de 155 MW, proiect care ar urma să fie realizat în orașul Constanța, și care ar avea o valoare de 273 de milioane de lei, potrivit unor date consultate de noi în trecut.

3 Comments

  1. Raspunsul este “da”. Gabriel Comanescu este cel mai mare hot din Romania in prezent. La reverul de la haina i-a pus pe Virgil Popescu si Ludovic Orban, alaturi de Iulian Gazprom Iancu.

    Foarte trist ce se intampla in Romania.

  2. Care va fi costul unui MW ,produs în aceasta centrala?
    Va fi asigurata cumpărarea energiei produse ?
    Acestea sunt întrebări, la care doresc transparenta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *