Interes mare din partea firmelor pentru reabilitarea a 20 km de rețea primară de termoficare din București. Totuși, lucrările nu vor începe înainte de iarnă

Primăria Capitalei a primit șapte oferte pentru reabilirea a 20 de kilometri de rețea primară de distribuție a energiei termice din București. Procedura nu este încă finalizată și, dacă ne uităm la termenele specifice procedurii de licitație, lucrările ar putea începe abia primăvara viitoare.

Primăria Capitalei a lansat la licitație încă de la finalul lunii aprilie lucrările de reabilitare a 40 km de rețea magistrală de termoficare din București, anunța primarul Nicușor Dan. 20 km de conductă tur și 20 retur de fapt.

Este vorba despre “Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti (patru obiective însumând o lungime de traseu de 19,861 km)”- 3 Loturi”, o lucrare estimată la 150 de milioane de lei. Iată cum a fost împărțită lucrarea:

LOT 1 „ Obiectiv 1, Magistrala I Sud, tronson CM 11`-CP3-CV5/4- 5,958Km”;

LOT 2 „Obiectiv 3, Magistrala II Sud, tronson CM 43 – CO 2 – 4,477 Km. + Obiectiv 4, Magistrala II-III Grozavești, tronson C 15/20 – CS 12 – 5, 526 km”

LOT 3 „Obiectiv 5, Magistrala Progresu Berceni, tronson CB 4 – CO5 – 3,9 Km”.

Cine a depus oferte

Primăria a primit un număr semnificativ de oferte de la companii și consorții, mai precis șapte asocieri, în majoritate de la companii românești, care doresc să participe la lucrări, pe unul, două sau toate loturile. Iată ofertele:

Asociere : Elsaco Electronic S.R.L (Leader), SICOR, Loturile: 1

Asociere : ENERGOMONTAJ (Leader), CLAY WORK BUCHAREST,Loturile: 1

Asociere : MD MECANO CONSTRUCT (Leader),Ecoinstal urban SRL, DEA LINE TRANS COM SRL, VISIO CONSTRUCTION WORKS SRL,Loturile: 1,3

Asociere : CONSTRUCTII ERBASU (Leader), CONSIX CONSTRUCTII, Loturile: 3

Asociere : PASSIVE HOUSE BUILDING S.R.L. (Leader), Straco Holding, TOTALMONTAJ, Loturile:2, 1, 3

Asociere : HAQ-S OOD (Leader), GALCHEV ENGINEERING EOOD, SOFIA CONSTRUCTION SYSTEMS COMPANY EOOD, HRANKOTOSH EOOD, Loturile: 1, 2, 3

Asociere : CLAY WORK BUCHAREST (Leader), ENERGOMONTAJ, Loturile:2

Problema timpului

Interesul suscitat nu poate decât să îi bucure pe bucureșteni, care suferă mai ales iarna de lipsa căldurii din apartamente, dar, nici pentru aceste mici loturi lucrurile nu vor avansa prea curând. Asta pentru că această procedură de licitație are cinci etape – depunere ofertă, evaluare calificare și tehnică, evaluare financiară, deliberare și atribuire. Licitația este acum la faza primei evaluari, iar, potrivit datelor din platformă, data limită pentru această procedură este 7 februarie 2022, pentru fiecare dintre cele trei loturi.

Este posibil ca acel termen de 7 februarie să fie și termenul până la care să aibă loc și evaluarea financiară – în platforma de licitații au mai fost situații de acest fel. Dar, chiar și așa, pare puțin probabil ca, și dacă acel termen este adus în acest an, să înceapă lucrările înainte de viitorul sezon de încălzire, care debutează în general în luna octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *