Ieftinire semnificativă a carburanților azi, la doar o zi după precedenta

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus din nou prețurile azi, de data aceasta semnificativ. Este a șasea scădere consecutivă de preț de la 1 iulie, momentul de la care companiile au redus prețurile cu 50 de bani pe litru ca urmare a Ordonanței Guvernului.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișa azi, 2 august 2022, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 8,23 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,83 lei/litrul.

Prețurile reale pe care le plătiți la pompă sunt cu 50 de bani mai mici însă, adică 7,73 lei pe litru la benzină și 8,33 de lei pe litru la motorină.

Așadar, Petrom a redus prețurile cu zece bani pe litru, atât la motorină, cât și la benzină, la doar o zi de la ieftinirea precedentă, care a fost de un ban pe litru la benzină și cinci bani pe litru la motorină. O mișcare de preț mai amplă decât cele cu care ne obișnuise compania.

Este a șasea ieftinire de la 1 iulie încoace, momentul în care toate benzinăriile marilor lanțuri au operat reducerea de 50 de bani pe litru – 25 de bani contribuție proprie, 25 de bani de la buget.

Prețurile sunt cu până la 90 de bani pe litru mai mici decât cele de la finalul lunii iunie.

Potrivit datelor Petrom de la jumătatea anului, cererea națională de carburanți s-a redus în trimestrul al doilea cu 2%, după ce în primul trimestru crescuse cu 7%.

La momentul redactării acestei știri, prețul petrolului Brent, de referință pentru piața europeană era de 100,4 de dolari barilul, menținându-se în jurul pragului de 100 de dolari după scăderea destul de puternică ce a avut loc luni, când minimul zilei a foat de 99, 09 dolari.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu cu o rețea de 561 de stații de distribuție, dintre care 401 Petrom și 160 OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.