Hidroelectrica a primit patru oferte pentru retehnologizarea centralei de la Vidraru

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din țară, a primit până ieri, la data limită, patru oferte de participare la proiectul de retehnologizare a centralei Vidraru, unul dintre cele mai mari de acest fel derulate în prezent de companie.

Ofertele au venit în general de la aceleași companii care au fost interesate și în trecut de lucrare, dar procedurile au fost anulate. Iată ofertanții, așa cum apar ei în Sistemul Electronic de Achiziții Publice

ZHEFU HOLDING GROUP Co. LTD

SINOHYDRO CORPORATION LIMITED

Consorțiul GE Hydro France (liderul asocierii),GRID SOLUTIONS ROMANIA SRL,ELECNOR SA

Consorțiul Romelectro (liderul asocierii), Litostroj Power

Vidraru este una dintre cele mai importante centrale pe care le operează Hidroelectrica, cu o putere de 220 MW în cele patru grupuri. Prin realizarea lucrărilor se urmăreşte creşterea puterii active a fiecărui hidroagregat, de la 55 MW la minimum 58,8 MW, în condiţiile asigurării unei mai bune fiabilităţi, a scăderii necesarului de mentenanţă şi a creşterii siguranţei în exploatare. De asemenea, se va moderniza şi staţia de transformare şi sistemele de automatizări.

Retehnologizarea a mers din eșec în eșec – nu s-a atribuit contractul de-a lungul a trei proceduri de atribuire, aceasta fiind a patra încercare de a se atribui proiectul în valoare de peste 80 de milioane de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *