Electrica a tras o linie electrică prin stâncă, pentru vizita Papei în România

Electrica a realizat o linie de medie tensiune pentru  alimentarea cu energie electrică a sanctuarului de la Șumuleu Ciuc, unde va veni Papa Francisc. Linia are circa un kilometru, a fost terminată în doar două săptămâni, iar jumătate din ea a fost costruită efectiv în stâncă.

“La Blaj avem instalaţiile realizate. Marea provocare pentru noi a fost la Şumuleu Ciuc. Slujba o să se ţină undeva pe vârful muntelui, lângă o mânastire franciscană, unde nu exista decât o instalaţie de joasă tensiune, insuficientă pentru  tot evenimentul”, ne-a declarat directorul general al Electrica, Corina Popescu

“Am terminat în două săptămâni, în mod normal se construia în trei-patru luni. Practic, echipele  au lucrat zi şi noapte, indiferent dacă a plouat sau nu”, a mai spus Corina Popescu.

Linia are o lungime de 1.000 de metri,  dar a fost construită pe teren accident, cu o înclinare medie de 30 de grade. Pe aproape jumătate din distanţă (485 de metri) s-a săpat în stâncă.

Ce se va întâmpla după vizita Papei?  “Reţeaua va rămâne acolo. Vor exista probabil dezvoltări ulterioare în zonă. E mânăstirea franciscană în zonă şi probabil o să beneficieze. Pentru noi, orice dezvoltare şi orice consum nou reprezintă o oportunitate”, a mai spus directorul Electrica.

Electrica SA asigură distribuţia de energie electrică în trei dintre cele opt zone de reţea din România, Transilvania Nord şi Sud, şi Muntenia Nord.

 

 

5 Comments

  1. D-na Popescu este o habarnista.Cum poate să susțină că ce s-a făcut în 2 săptămâni în mod normal se face in 3 luni.

  2. Logica românească nesimtita. Încercând să-si laude realizarea, doamna se face de ras. Adică recunoaște că termenul de 3-4 luni înseamnă de fapt tăiat frunza la câini, pe bani, evident. Că sa nu mai spun că diferența între 3 și 4 luni este uriașă. Jenant, doamna Corina Popescu

  3. Ca sa ne demonstram slugarnicia fata de loctiitorul lui Mos Craciun pe Pamant, se poate. ca sa ajutam dezvoltarea Romaniei in favoarea cetatenilor care suporta toate aceste costuri, dureaza mai mult, asta cand se face. Felicitari, doamna.

  4. De amintit, ca nu pe banii lor au facu investitia de 470.000 de ron. Desi taransformatorul si cablul intra in proprietatea lor….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *