E.ON România a angajat anul trecut 70 de tineri absolvenţi electricieni, instalatori, ingineri şi economişti

Compania de utilităţi E.ON România a angajat anul trecut 70 de tineri absolvenţi electricieni, instalatori, ingineri şi economişti, având parteneriate cu 14 instituţii de învăţământ care pregătesc astfel de profesionişti, potrivit potrivit raportului de sustenabilitate al companiei pentru anul 2019, citat de Agerpres.

Astfel, la nivelul E.ON au fost construite programe prin care aducem tinerii în companie (Graduate, START) şi mai ales le creăm oportunităţi de dezvoltare, le împărtăşim din ceea ce noi ştim să facem şi preluăm de la ei avântul caracteristic vârstei. Anul trecut, 70 de tineri absolvenţi, electricieni şi instalatori, ingineri şi economişti au fost angajaţi în companiile E.ON din România. Circa 5% dintre managerii din E.ON provin din rândul tinerilor beneficiari ai acestor programe şi peste 13% dintre manageri încă nu au împlinit 40 de ani.

Pentru a pregăti generaţia de mâine, compania dezvoltă programe dedicate tinerilor, în special celor care aleg învăţământul profesional. Compania are parteneriate cu 14 instituţii de învăţământ din ţară care pregătesc instalatori şi electricieni.

Cei peste 6.500 angajaţii ai companiilor E.ON din România reprezintă un element de bază pentru dezvoltarea afacerii şi sunt esenţiali pentru obţinerea performanţei Grupului E.ON.

Resursa umană ocupă un loc central în strategia de dezvoltare durabilă a companiei. Cheia succesului o reprezintă calitatea angajaţilor, condiţiile de muncă oferite acestora, nivelul de remunerare a muncii, oportunităţile de dezvoltare profesională şi nu în ultimul rând respectul acordat acestora şi nediscriminarea la locul de muncă.

Pregătirea şi dezvoltarea permanentă a angajaţilor este esenţială, compania investind sume considerabile în centrele de pregătire profesională de la Suceava, pentru zona de electricitate şi la Mediaş, pentru zona de gaze naturale, unde au fost implementate sisteme moderne de învăţare cum este, de exemplu, cel prin realitate virtuală.

Compania oferă angajaţilor posibilitatea de a participa la cursuri, în 2019 fiind disponibile atât programe interne cât şi externe de instruire şi perfecţionare.

Pe lângă sesiunile de instruire individuală, angajaţii dedicaţi au oportunitatea de a face parte din grupuri sau programe de dezvoltare iniţiate la nivel local sau de Grup.

Pentru crearea unui mediu sigur de muncă, la nivelul Grupului E.ON s-au desfăşurat multiple acţiuni de pregătire şi formare care au pus accentul pe conceptul de siguranţă.

Este vital ca după terminarea programului de lucru toţi angajaţii să se întoarcă sănătoşi la familiile lor. De aceea, Grupul E.ON acordă o atenţie deosebită însuşirii şi respectării cu stricteţe a normelor de securitate şi sănătate în muncă. Pe lângă instruirile periodice la care participă toţi angajaţii, anul trecut au fost organizate circa 50 de workshop-uri în care s-a accentuat importanţa conştientizării faptului că suntem responsabili nu doar de siguranţa noastră ci şi de cea a colegilor noştri.

În acelaşi sens, în 2019 au fost organizate în parteneriat cu SMURD şi cu Reţeaua de Sănătate Regina Maria circa 30 de cursuri de prim-ajutor la care au participat peste 700 de colegi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *