CEZ Vânzare a distribuit pentru elevii vulnerabili 450 de tablete cu acces la internet timp de doi ani

CEZ Vânzare a distribuit împreună cu Organizaţia Salvaţi Copiii România 450 de tablete cu acces la internet timp de doi ani, prin care să faciliteze învăţarea online pentru cei mai vulnerabili elevi identificaţi în comunităţile din judeţele Argeş, Dolj, Iaşi, Timiş, Caraş-Severin şi Constanţa, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

„În contextul începerii unui an şcolar marcat de pandemia COVID-19, care aduce provocări noi pentru mulţi elevi vulnerabili deja expuşi unor probleme de integrare şcolară, CEZ Vânzare oferă tablete, internet timp de doi ani şi instruire digitală pentru toţi cei implicaţi în demersul educativ – de la copii şi părinţi, până la profesori”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii companiei susţin că, pentru un impact pozitiv pe termen lung, la începutul anului şcolar 2020-2021, copiii, părinţii, dar şi cadrele didactice vor lua parte la o serie de traininguri speciale, susţinute de specialiştii Salvaţi Copiii România.

Astfel, la sesiunile de instruire, beneficiarii vor învăţa cum să folosească noile dispozitive pentru a învăţa online şi a accesa resurse educaţionale utile atât la şcoală, cât şi acasă.

„Iniţiativa noastră vine ca un răspuns la cifrele îngrijorătoare care descriu situaţia actuală a accesului la educaţie în comunităţile vulnerabile. Susţinem această cauză prin multe dintre proiectele noastre.”, a declarat Ondrej Safar, Country Manager CEZ România.

La rândul său, Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Salvaţi Copiii România a subliniat că „este esenţial ca toţi copiii să aibă mijloacele tehnice necesare pentru a nu fi lăsaţi în afara şcolii”.

„Trebuie să ne asigurăm că toţi copiii vor participa la educaţie, odată cu 14 septembrie, fără ca vreo situaţie de discriminare şi marginalizare socială să se repete. Am lucrat cu copiii vulnerabili de îndată ce ni s-a permis accesul în şcoli, pentru a restabili dreptul la educaţie şi pentru a recupera decalajele.”, a menţionat Gabriela Alexandrescu.

Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA. Afacerile grupului CEZ în România sunt reprezentate de cele nouă companii – Distribuţie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power şi CEZ ESCO România.

De 30 de ani, Salvaţi Copiii România construieşte programe sociale, politici publice şi practici solide în beneficiul copilului din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *