Bugetul Casa Verde Fotovoltaice pentru zona Moldovei s-a epuizat în nici șase minute

A treia sesiune de înscrieri în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-a derulat la fel ca primele două: bugetul a fost epuizat în mai puțin de șase minute

Astăzi, 29  mai, a avut loc a treia sesiune de înscrieri în programul Casa Verde Fotovoltaice pentru regiunea Nord – Est. Românii din județele Bacău, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice cu sprijin de la stat au putut depune dosarele începând cu ora 10.00 în aplicația informatică a AFM.

Bugetul alocat pentru această regiune este 279 milioane lei.

Bugetul a fost epuizat în mai puțiun de șase minute, potrivit informațiilor noaastre. Au fost depuse 13.974 de dosare

Situația de azi este similară celei de la precedentele două sesiuni de depunere a cererilor de finanțare, pentru București-Ilfov și pentru zona Centru. Atunci, fondurile s-au epuizat în nouă, respectiv trei minute.

Administrația Fondului pentru Mediu a dezmințit puternic săptămâna trecută orice idee de posibilă fraudare, în condițiile în care au fost oameni nemulțumiți că s-au terminat fondurile înainte ca ei să poată depună cererile.

“Informația este eronată. Proiectarea, dezvoltarea, testarea și implementarea unui sistem informatic care să permit gestionarea și simplificarea activităților privind înscrierea solicitanţilor au fost realizate exclusiv de către angajații Administrației Fondului pentru Mediu pe o infrastructură de tip cloud, proprietate a unui provider de cloud public, în vederea eficientizării, monitorizării și realizării de situații privind evoluția programului, pe baza datelor și rapoartelor existente în cadrul aplicației. Aplicația informatică este programată să pornească automat la datele în care încep înscrierile pentru fiecare regiune, la ora 10:00:00, neexistând posibilitatea înregistrării în prealabil a unor dosare în baza de date. În plus, cloud-ul public folosit permite auditarea tuturor tranzacțiilor la nivel de baze de date, astfel se pot vedea toate operațiunile efectuate pe acestea”.

AFM a mai spus că folosirea roboților de automatizare este interzisă, fiind pregătiți la nivel de aplicație cu o serie de măsuri specifice cum ar fi codul CAPTCHA de la pasul 4 și monitorizarea în timp real.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *