Avarie majoră la rețeaua de termoficare din București. Mii de blocuri nu au apă caldă și căldură și vin frigul și zăpada

O avarie a avut loc la rețeaua de termoficare din București, pe o magistrală de transport, sâmbătă seară. Mii de blocuri, în special din sectorul 3, nu au acum apă caldă și căldură.

Pagina de internet a Termoenergetica, societatea de distribuție a energiei termice din Capitală, arată că agemtul termic nu este livrat deloc sau este livrat deficitar în mii de blocuri din București. Sunt nu mai puțin de 20 de pagini de adresa cu avarii, iar cauza este o avarie mare la una dintre magistralele mari de termoficare, care a aviut loc sâmbătă seara, potrivit unor surse din domeniu.

Cele mai afectate sunt sectoare 3 și 2 ale Capitalei, potrivit datelor Termoenergetica.

Sursele noastre spun că, sâmbătă seara, în zona Titan, a avut loc o avarie violentă pe magistrala I de termofiocare. practic o spărtură de proporții în conducta de transport a energiei termice de la Centrala Electrică de Termoficare (CET) Sud în oraș. Ca urmare a avariei, și centrala a avut parțial de suferit, iar unul dintre cazanale de apă fierbinte (CAF) de la Sud a trebuit să fie oprit forțat.

Termoenergetica nu a informat nimic până acum referitor la aceasă avarie. Potrivit datelor de pe site, în cazul majorității locurilor de consum afectate, termenul avansat pentru remedierea defecțiunii este miezul acestei nopți.

Vin zile cu frig și zăpadă abundentă în București

Precipitaţii ub formă de ninsoare, polei şi valori maxime de până la două grade Celsius se vor înregistra în Bucureşti pe parcursul următoarelor patru zile, relevă prognoza publicată, duminică, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Conform specialiştilor, în intervalul 10 ianuarie, ora 10:00 – 11 ianuarie, ora 14:00, cerul va fi noros, iar în cursul nopţii de duminică spre luni (10/11 ianuarie) şi în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderat cantitativ. Se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8 – 15 cm şi posibil peste 15 – 20 cm.

Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări, cu viteze în general de 35 – 45 km/h. Temperatura maximă va fi de 1 – 2 grade, în timp ce minima se va situa în jurul valorii de 0 grade.

De asemenea, în perioada 11 ianuarie, ora 14:00 – 13 ianuarie, ora 10:00, în Capitală, înnorările vor persista şi temporar va mai ninge, dar vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat (rafale de 30 – 40 km/h).

Maxima zilelor se vor situa în jurul a un grad Celsius, iar minime vor oscila între -2 şi zero grade.

ANM a emis, duminică, o avertizare Cod galben de ninsori abundente, valabilă până luni după-amiaza, în 20 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti, precum şi o informare de precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, şi polei, ce vizează cea mai mare parte a ţării, până miercuri dimineaţa.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *