Alexandru Stănescu, fratele fruntașului PSD Paul Stănescu, a fost votat pentru funcția de la ANRE deși a lipsit de la ședința unde trebuia să fie audiat

Parlamentul a votat numirea lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, în funcția de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE. Au fost 233 de voturi „pentru” și 120 de voturi „contra”, potrivit Digi24.

Stănescu a lipsit de la ședința de plen și de la ședința comisiilor de specialitate în care ar fi trebuit audiat. Comisiile au dat raport favorabil în abesența sa, cu votul parlamentarilor PSD, PNL și UDMR.

Au fost două candidaturi depuse pentru un loc de membru în Comisia de reglementare al ANRE, ambele de la PSD. Este vorba de doi foști deputați cu experiență în agricultură: Alexandru Stănescu și Sorinel-Marian Vrăjitoru, fost deputat PSD de Călărași în legislatura 2016-2020.

Alexandru Stănescu a lipsit la dezbaterile din plen și de la ședința comisiilor reunite care au dat un raport favorabil.

USR a anunțat că va contesta la CCR numirea lui Stănescu.

Fost deputat în legislatura trecută, Alexandru Stănescu a fost președinte la Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților, potrivit publicației specializate Agrointel.ro, care i-a prezentat și CV-ul.

Potrivit CV-ului, a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București. Între 1986 și 1993 a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, Vișina iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A., Bucinișu.

Potrivit declarației de avere, deține mai multe terenuri agricole în Corabia, în suprafață de câtva zeci de hectare, în județul Olt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.