200 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, disponibilizaţi începând cu 1 iunie

Un număr de 200 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor fi disponibilizaţi anul acesta, începând cu 1 iunie, au anunţat miercuri, într-o informare de presă, reprezentanţii companiei, citaţi de Agerpres.

„Conform aprobărilor existente, programul de disponibilizări la CE Oltenia, pentru anul 2019, vizează un număr de 200 de salariaţi şi va fi pus în aplicare începând cu data de 1 iunie. Criteriile de disponibilizare vor fi stabilite de comun acord cu partenerii sociali şi vor viza, în principal, salariaţii care îndeplinesc condiţiile de pensionare, cei care au probleme deosebite de sănătate şi cei care solicită în mod voluntar încetarea CIM-urilor”, au transmis reprezentaţii CEO.

Administraţia CEO, în consens cu partenerii sociali, va adopta soluţiile cele mai bune astfel încât criteriile şi condiţiile de disponibilizare să nu dezavantajeze nici salariaţii, nici compania, se mai arată în informare.

Compania va avea, la finele anului, 12.881 salariaţi, iar câştigul mediu lunar pe salariat este estimat la 6.221 lei, potrivit proiectului de buget, prezentat recent. Totuşi, cheltuielile cu personalul prezintă o creștere cu 13,14%, față de nivelul aprobat al anului 2018,  în proiectul de buget fiind vorba despre „creșterea câștigului mediu brut pe salariat cu 14,98%”. Salariul mediu brut la CEO este, în acest an, de 6.200 de lei.

În acelaşi proiect de buget, la fundamentarea cheltuielilor cu personalul, s-a avut în vedere eficientizarea activităţii societăţii, prin aplicarea măsurii de reducere a numărului de personal cu 200 de salariaţi în anul 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *