Cel mai mare parc fotovoltaic din România va începe să producă în primele zile din 2013

Cel mai mare parc fotovoltaic din România, cu o putere instalată de 12 MW, va începe să producă în primele zile din 2013, în Mehedinţi, în urma unei investiţii de 16,5 milioane de euro, au declarat agenţiei Mediafax reprezentanţii grupului UTI, care va asigura lucrările de montaj şi instalaţii.

Parcul, deţinut de grupul portughez Efacec, se întinde pe o suprafaţă de 36 de hectare în localitatea Cujmir din Mehedinţi. Instalaţia va cuprinde 52.000 de panouri fotovoltaice şi va produce anual o cantitate de energie care acoperă necesarul pentru circa 5.000 de utilizatori casnici.

„Centrala este 100% ecologică şi are o durată de viaţă de 20 de ani. La 31 decembrie vor fi încheiate toate lucrările, iar staţia va intra în funcţiune şi va începe să producă energie din primele zile ale anului 2013”, au spus reprezentanţii UTI.

Efacec este un grup de companii cu sediul în Portugalia, având 100 de ani de experienţă în domeniul energetic şi peste 4.500 de angajaţi. Grupul are activităţi în peste 65 de ţări la nivel mondial şi afaceri de aproximativ 1 miliard de euro.

Citeşte mai mult pe mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *